joi, 12 noiembrie 2009

D'ale recrutarii

Ma intilnesc intr-o zi cu un amic....mare specialist in interviuri si recrutare(participase cam la 10 in ultimele 2 zile)......ca de cind cu criza asta ...s-a inventat un nou sport "aplicarea si fuga pe la interviuri"....de mai cam putea pe la anul sa facem un campionat ....sau de ce nu....o noua liga ...sa vedem care e cel mai performant candidat.
Dar sa nu uit ce voiam de fapt sa povestesc......
Deci zice al meu...
-Stai sa-ti povestesc....am fost ieri la 2 interviuri...
-Si cum a fost?...(intreb)
-Super ,unul mai interesant decit altul!
-Deci e de bine...nu?
-Primul:....programare la 9.30...ma prezint cu C.V-ul in mina desi il trimisesem pe mail .
Dupa ce ma invirt circa 30 min...sa gasesc minunata cladire...in sfirsit o gasesc....nu e ce ma asteptam dar de "pt.bani si ursul joaca"....intreb in dreapta si-n stinga...pina la urma cineva imi indica cu aratatorul persoana care ar trebui sa ma intervieveze.Sunt invitat sus in birou...iau loc...dau C.V-ul.Persoana incepe sa citeasca.....incerc s-o ajut cu informatii....sa discutam despre experienta si studiile mele.Sunt oprit....o las pe madam sa citeasca....dupa o jumatate de pagina incepe sa-mi spuna ce si cum....de fapt ca nu prea stie ce si cum....daca sa fie angajare cu norma intreaga....daca sa fie cu timp partial...nu s-a hotarit.Usa se deschide si un alt candidat insotit de alta persoana intra peste noi...brusc interviul se termina...eu ,persoana de bun simt ma ridic...multumesc si plec...cu rugamintea de a fi informat cu privire la concluzia discutiei.

Bun...fac rezumatul...30 min traseul...+30 min scanat zona+5 min. interviu=0 si voiam si eu sa stiu macar cu cine am avut onoarea....:)

Al doilea:...Programat la ora 13....ca sa nu fiu considerat lipsit de respect...fac tot posibilul sa ajung cu 15 min.inainte desi pina la destinatia mea finala am intors "aeroplanul" cel putin de 3 ori ca sa ajung la mirificul nr.142 unde -si amplasase headquarter-ul marea firma .
Bat la usa....intru....o casa frumoasa...sunt invitat sa astept....dupa mine inca 3 persoane...parca era vorba de un interviu....atunci de ce suntem toti?....rabdare....stiu ei ce fac...
La ora 13'oo fix o persoana ne invita...pe toti sus intr-un birou la mansarda.....ne invita sa luam loc....ne imparte cite un pix si cite 10 pag. de test.Apoi pe rind la gramada ne intreaba de experienta...bun....or fi ceva metode noi...gindesc....Incepe testul....scriu...gindesc le invirt ....sub atenta supraveghere a responsabilului...si in 30min termin primul.Atit a fost...responsabilul opreste toti candidatii din lucru....ia testele ...ne invita sa asteptam jos.
Dupa 45 de minute de asteptare apare....si zice:
-Cutarica...
-Da eu!
-Veniti un pic pina sus...restul....multumesc.

No bun...faina treaba n-am ce zice....rezumatul...... 30 min traseul+15min asteptare +30 min scanat zona+30 min. interviu=0 si voiam si eu sa stiu macar cu cine am avut onoarea....:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate

Vizitatori